Naistenpäivänä illastetaan upeiden naisten kunniaksi

ruokatieto, appelsiinijäädykkeet
Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta. Silloin on hyvä syy kokoontua upeiden naisten kesken vaikkapa yhteisen illallisen ympärille.

Ruoka maistuu entistä maukkaammalta, jos sitä ennen malttaa reippailla yhdessä paukkuvista pakkasista ja auringonpaisteesta nauttien.

Päivän taustalla naisten lakko ja leipämellakka

Naistenpäivän ajankohta pohjautuu muun muassa New Yorkin vaate- ja tekstiilitehtaissa 8.3.1897 olleeseen naistyöntekijöiden lakkoon. Naistenpäivän tarkoituksena oli alunperin osoittaa kunnioitusta naisasialiikkeelle ja edistää yleisen äänioikeuden saavuttamista kaikkialla maailmassa.

Naistenpäivän tarkoituksena oli osoittaa kunnioitusta naisasialiikkeelle ja edistää yleisen äänioikeuden saavuttamista. 

Myös Neuvostoliitossa naistenpäiväksi valittiin maaliskuun 8., koska Pietarin naiset marssivat tuona päivänä vuonna 1917 leipämellakoissa tsaarin politiikkaa vastaan. Venäjällä naistenpäivä on edelleen suuri juhlapäivä sekä kansallinen vapaapäivä, jolloin naisia hemmotellaan kukin ja lahjoin.

Suomessa päivää on vietetty 1920-luvulta alkaen. YK alkoi viettää kansainvälistä naistenpäivää vuonna 1975.

Kokoa naistenpäivän illallinen Keittokirjasta

Alkuruuaksi

Aurinkoinen kasvissosekeitto
Aurinkorannan kalasalaatti

Pääruuaksi

Broileritäytteiset ohukaiset
Kasviskuskus
Maapähkinäinen paprika-possupata

Jälkiruuaksi

Appelsiinijäädykkeet
Hedelmävokki