Itsenäisyyspäivänä saa säveltää vapaasti

ruokatieto, paisti
Suomen itsenäisyyspäivää vietetään joulukuun 6. päivä. Valtakunnan virallista ruokakaavaa ei itsenäisyyspäivälle ole.

Osalle suomalaisista itsenäisyyspäivä antaa aiheen istua television ääressä seuraamassa presidentinlinnan juhlallisuuksia, seurana pientä naposteltavaa. Osassa kodeista loihditaan perheelle ja vieraille pitkän kaavan mukainen ateria.

Naposteltavaa tai pitkän kaavan ateria.

Itsenäisyyspäivän aterian teemoja ovat muun muassa sinivalkoisuus kattauksessa, kotimaiset raaka-aineet sekä erikoisemmat ja juhlavammat ruuat, kuten mäti, siika ja hirvi.

Itsenäisyyspäivänä joissain kouluissa oppilaat ja opettajat järjestävät yhdessä juhlavat vastaanotot tarjoiluineen.

TIESITKÖ? Presidentti Urho Kaleva Kekkosen yksi lempijälkiruoka oli karpalojäädyke.

 

Itsenäisyyspäivää juhlitaan kotoisin herkuin

Menu 1

Kylmäsavuporoa ja puolukkakastiketta
Kermainen kirjolohikeitto ja Rapea ruisleipäherkku
Tyrni-juustokakku

Menu 2

Porkkana-juustokeitto
Hirvipaisti, punaviinikastike ja muhennettua perunaa
Puolukkajäädyke uunijäätelön tapaan

Menu 3

Tartarlajitelma
Yrttinen kaslerirulla
Lakka-mantelipitsit

Leipävaihtoehtoja

Omenaleipä
Mustaleipä