Ruoka luo työtä ja hyvinvointia

Suomalainen ruoka työllistää

  • raaka-aineen tuottajia, joita on yli 80 000
  • ruuan ja raaka-aineen jalostuksessa työskenteleviä, joita on noin 40 000
  • tukku- ja vähittäiskaupassa arvioltamme ainakin 70 000 suomalaista
  • ravintolapalveluissa noin 60 000 henkeä.

Sen lisäksi esimerkiksi kuljetuksissa työskentelee suuri joukko suomalaisia.

Ruuan arvonlisävero ja ja muut verot tuottavat hyvinvointia kaikille suomalaisille.

Ruokaketjun kehittämisestä ja turvallisuudesta huolehtii huomattava määrä ammatti-ihmisiä.

Koko ruokaketju työllistää yhteensä noin 300 000 suomalaista. Se on 12 % työvoimasta.

Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukausittain yhdellä lisäeurolla Suomessa valmistettuja elintarvikkeita, maahamme syntyisi 1 500 uutta työpaikkaa vuodeksi.