Ruokaketjun vastuullisuus

ruokatieto, makkara, tapio tuomela
Vastuullisuus on ajankohtainen aihe ruoka-alan keskusteluissa. Ruokaketjun vastuullisuus koostuu seitsemästä ulottuvuudesta: paikallisuus, ympäristö, eläinten hyvinvointi, työhyvinvointi, ravitsemus, taloudellinen vastuu ja tuoteturvallisuus. Niiden sisältöön voit tutustua tiivistelmien ja taustoittavien artikkeleiden avulla.

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Kuluttajatutkimuskeskus ovat vuosia tarkastelleet yhdessä elintarvikelan yritysten kanssa mitä vastuullisuus on ja miten sitä mitataan. Näiden sivujen sisältö perustuu Elintarvikeketjun vastuullisuus -tutkimukseen (2009).

Lue MTT:n tutkimusraportti kokonaan:
Elintarvikeketjun vastuullisuus. Kuvaus vuorovaikutteisesta sisällön rakentamisen prosessista. MTT:n raportti no 140. (pdf)