Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

arktisuus, tilastotietoa elintarvikealasta, neljä vuodenaikaa
Tietohaarukka - tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin.

Tietohaarukka 2016 -julkaisun tuoreimmat tiedot ovat pääosin vuodelta 2015. Mukana on tilastotietoja aikaisemmilta vuosilta sekä kansainvälisiä lukuja vertailun mahdollistamiseksi.

Tilastolukuina ruokaketjun käytäntöjä ja lisäarvotekijöitä.

Tietohaarukkaan on sisällytetty tilastolukuina ruokaketjun käytäntöjä ja lisäarvotekijöitä, joita voidaan hyödyntää rakennettaessa suomalaisen ruokaketjun vastuullisuuteen nojaavaa kilpailukykykä. 

Numeroita vastuullisuudesta

Tilastot on jaoteltu otsikoilla ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, paikallisuus ja taloudellinen hyvinvointi. Jaottelu noudattaa ruokaketjussa tunnistettuja vastuullisuuden seitsemää eri ulottuvutta. On silti huomattava, ettei valituilla tilastoilla tarkoiteta vastuullisuuden mittaristoa, sillä asiaa koskeva tutkimus on vasta alkuvaiheissaan.

Tietohaarukka-julkaisun tuottaa vuosittain Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Elintarviketeollisuusliiton, Luonnonvarakeskus Luken, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.

selaa, tilaa tai lataa itsellesi

Julkaisua on tilattavissa sähköpostitse tilaukset@ruokatieto.fi tai puhelimitse 040 710 4170. Julkaisu on maksuton mutta toimituskulut peritään (käsittelykulut 5 e + postikulut). Tietohaarukka on saatavissa suomen, ruotsin ja englannin kielellä. 

Alla olevista linkeistä voit tulostaa tai ladata koko julkaisun itsellesi pdf-tiedostona.