Lupa kokata - elintarvikehygienian perusteet

Tämän Lupa kokata –aineiston tavoitteena on edistää elintarvikehygienian osaamista erityisesti peruskoululaisten ja lukiolaisten keskuudessa. Löydät aineiston aihealueittain sivun vasemmassa reunassa olevasta valikosta. Aineistoon sisältyy myös tulostettava oppilasmateriaali, tulostettavia tehtäviä sekä opettajan opas ja erilaista tukimateriaalia.  

Lupa kokata –aineisto soveltuu elintarvikehygienian opetukseen osana peruskoulun ja lukion valinnaisia kursseja. Sen pohjalta oppilaan on mahdollista suorittaa myös elintarviketurvallisuusvirasto Eviran virallinen hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi.

Aineiston sisältö on päivitetty vuonna 2013, ja tähän työhön on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea. Ensipainoksen tuotti Sitra osana Elintarvike- ja ravitsemusohjelman Hygieniapassi-hanketta vuonna 2008.