Ruokaketju - ruuan matka pellolta pöytään

Ruokaketju-tietopaketti sisältää laajasti tietoa ruokaketjusta ja sen eri vaiheista sekä kestävästä kehityksestä.

Tässä osiossa kerrotaan ruuan alkuperästä, luonnosta ja ilmastosta, maatilasta sekä sen eläimistä. Elintarviketeollisuusosiossa käsitellään raaka-aineen matkaa aina pellolta pöytään saakka. Kauppaosiossa esitellään tietoa laatutyöstä kaupassa, omavalvontaa sekä tarkemmin pakkausmerkintöjä. Ravitsemus ja ruoan valinta käsittelee erilaisia ravintoaineita ja ruokavalioita sekä ohjeita kuinka tehdä oikeita valintoja ruokalautaselle.

Tästä tietopaketista löydät vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

Mitä etua ja haittaa pohjoisesta sijainnista on ruoan tuotannolle?
Minkä värinen on Limousine?
Miten juustoa tehdään?
Miksi lukea pieni präntti pakkauksessa?
Miten kauan leipä säilyy pakastimessa?
Miten syödä terveellisesti?
 

 

Ruokaketju, vinjetti, Marko Myllyaho