Ruokakasvatus

rt_osio_kasvatus_marko_myllyaho.jpg

Ruokakasvatuksen sivusto on tarkoitettu oppimateriaaliksi kouluihin sekä tietopaketiksi kuluttajille. Tietoa ja tehtäviä on kaikille ikäryhmille ja taitotasoille. Osiossa Hyvä tavaton kerrotaan ruoka- ja tapakulttuurista. Ruuan matkaan pellolta pöytään voi tutustua Ruokaketju-osiossa. Ruokavisan oppimateriaali on suunnattu yläkoululaisten ruokakasvatukseen. Opettajien materiaalista löytyy vinkkejä opettajille varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Syö hyvää!

Syö hyvää kertoo ravitsemussuosituksista

Syö hyvää kertoo ravitsemussuosituksista

Syö hyvää on Kuluttajaliiton ja 21 kumppanin toteuttama ja Raha-automattiyhdistyksen rahoittama hanke, joka pohjautuu tammikuussa 2014 julkaistuihin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.

Lue lisää
Lue myös
Valtakunnallisen Ruokavisan voitto meni Tyrnävälle, Pohjois-Pohjanmaalle

Ruokavisan valtakunnallisen loppukilpailun voitti Kuulammen koulun joukkue Tyrnävältä, Pohjois-Pohjanmaalta. Lähellä ja luomuna tuotettuja raaka-aineita esittelevä menu vakuutti tuomariston erittäin tiukassa kisassa torstaina Helsingin Messukeskuksessa Lähiruoka&Luomu-messuilla.

Lue lisää

Ruokavisan 2015 finaali

Vastuullinen kuluttaja

Riittävä ravinto on yksi ihmisen perustarpeista. Suomalaisten kotitalouksien kulutusmenoista 13 prosenttia menee elintarvikkeisiin, mutta millä perusteilla teemme valintamme? Ruoka ei ole kuitenkaan pelkkää ravintoa, vaan se on myös kulttuuria, yhdessä tekemistä ja nautintoa.

Lue lisää

Vastuullista kuluttamista

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Opettajien materiaali

Opettajien materiaaliin on kootttu opetusmateriaaleja, vinkkejä ja ideoita opetuksen tueksi.

Lue lisää

Opettajalle

Opettajien materiaali
Vältä ruokahävikkiä

Hukkaan heitetty ruoka on suuri ja täysin turha taakka ympäristölle. Paitsi että hävikkiruuan tuotannossa käytetyt raaka-aineet on kulutettu, myös tuotannosta syntyneet ympäristövaikutukset on tuotettu turhaan.

Lue lisää

Ruokahävikki

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Maakuntien ruokaperinteitä

Suomessa maakunnilla on erilaisia, omia perinneruokia. Ennen voimakkainakin näkyneet erot ovat vuosien myötä tasoittuneet, mutta silti eroja eri maakuntien välillä on.

Lue lisää

Maakuntien ruokaperinteitä

Hyvä tavaton - ruoka- ja tapakulttuuri
Ravitsemus ja ruuan valinta

Ravitsemusosiossa on tietoa ja ohjeita ruokavalintoihin ja siihen mitä ja kuinka paljon lautaselle tulisi valita erilaisia raaka-aineita.

Lue lisää

Miten syödä terveellisesti?

Ruokaketju - ruuan matka pellolta pöytään
Pelit ja testit

Tälle sivulle on koottu eri-ikäisille sopivia pelejä ja testejä ruoka-aiheesta!

Lue lisää

Testaa tietosi peleillä!

Pelit ja testit
Ruuan reitit

Ruuan reitti-materiaalissa esitellään raaka-aineita ja niiden tuotantoa tarinoin, leikein ja reseptein. Materiaalissa on myös tulostettavat kuvataulut jokaisesta raaka-aineesta, jotka havainnoillistavat hyvin ruuan tuotantoketjua.

Lue lisää

Ruuan reitti -materiaali esiopetukseen ja peruskouluun

Opettajien materiaali
Kouluruokapäivä näytti kouluravintoloiden monipuolisuuden

Kaupunkilaisten oma kouluruokatapahtuma Kouluruokapäivä kokosi tiistaina Teurastamolle satoja kiinnostuneita kaupunkilaisia tutustumaan moderniin kouluruokaan ja ideoimaan sen tulevaisuutta.

Lue lisää

Kouluruokapäivä 2014