06.02.2023 | Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden tulee vastata visaan viimeistään 20.3.2022.
25.01.2023 | Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan edistänyt erityisesti rakentavaa ruokapuhetta ja ruokarauhaa.
19.12.2022 | Ruokavisan teemana on tällä kertaa alkutuotanto, eli toiminta kotimaisessa ruoantuotannossa. Oppimateriaali on nyt julkaistu ja vapaasti käytettävissä. Vuoden 2023 osaamiskilpailu käydään 6.2.-20.3.2023 osoitteessa ruokavisa.fi.
30.11.2022 | Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa tällä kertaa tutustutaan alkutuotantoon. Ruoantuotanto on ajankohtainen aihe, joka herättää paljon keskustelua. Ruokavisassa tutustutaan alkutuotantoon erilaisista näkökulmista ja haastetaan mm. oppilaita pohtimaan omaa rooliaan ruokajärjestelmässä. Oppimateriaali julkaistaan joulukuussa 2022 ja osaamiskilpailuna toimiva visa avataan helmikuussa 2023.
24.11.2022 | Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi Kesko Oyj:stä.
07.11.2022 | Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus esittelee ravitsemustieteessä tehtävää tutkimusta monesta näkökulmasta. Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveyden ja fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös ympäristön ja mielen hyvinvoinnille, ja ekologinen ja sosiaalinen kestävyys liitetäänkin yhä useammin myös ravitsemustieteeseen.
14.10.2022 | Tämän vuoden Hävikki-battlessa nähtiin jälleen upeita oivalluksia ruokahävikin hyötykäytöstä. Yli 8500 yläkoulun valinnaisen kotitalouden oppilasta pääsi käyttämään luovuuttaan ja taitojaan loihtiessaan kaupan hävikistä herkullisia ruoka-annoksia. Tänä vuonna Instagram-kuvakilpailun voittajat tulevat Kellon koulusta Oulusta sekä Riistaveden yhtenäiskoulusta Kuopiosta. Kunniamaininta erityisen kekseliäästä hävikin käytöstä menee Armfeltin koululle Saloon.
19.09.2022 | Kuinka suuri kaurasato oli vuonna 2021? Paljonko suomalaiset kuluttavat nestemäisiä maitotuotteita? Miten verkkokaupan osuus päivittäistavarakaupasta on kehittynyt? Paljonko ruokahävikkiä muodostuu ruokaketjussa vuosittain? Ruokatieto Yhdistys on julkaissut Tietohaarukka 2022 -tilastopaketin, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.
12.09.2022 | Tänään alkavaan kilpailuun on ilmoitettu mukaan 8 200 oppilasta ympäri Suomen. Kilpailussa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat tuottavat kahden ruokalajin ateriat ruokakauppojen lahjoittamista hävikkiraaka-aineista. Oppilaat voivat halutessaan osallistua myös Instagram-kuvakisaan, jossa näyttävimpien annosten valmistajat palkitaan.
02.06.2022 | Hävikkiviikolla starttaava Hävikki-battle opettaa nuorille ruokahävikin vähentämisestä ja soveltavasta ruoanvalmistuksesta. Viime syksynä kilpailuun osallistui ennätykselliset 11 000 yläkoululaista ympäri Suomen. Kotitalouden opettajat voivat ilmoittaa ryhmänsä mukaan syksyn kilpailuun jo nyt.