17.02.2021 | Ruokatieto Yhdistys ry järjestää ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa –virtuaalitapahtuman 24.3.2021 klo 13-14:30. Maksuton tapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta.
04.02.2021 | Ruokatieto Yhdistys ry jakaa Vuoden ruokakasvattaja -tunnustuksen henkilölle, yhteisölle, yritykselle tai yhdistykselle, joka on toiminut esimerkillisenä ruokakasvattajana vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. Nyt toista kertaa jaettava Vuoden ruokakasvattaja –tunnustus on vuosittain jaettava kunnianosoitus.
29.01.2021 | Ymmärrystä vastuullisesta kuluttamisesta ja ruuan reitistä lisäävät Ruokatiedon menestyksekkäät ruokakasvatuskonseptit ovat tutustuttavina EDUCA-messujen verkkototeutuksessa 29.–30.1.2021. Haluamme tuoda esiin ruokakasvatuksen monipuolisuutta ja merkityksellisyyttä laajalle joukolle opetusalan ammattilaisia! Messuosastollemme on koottu tiiviisti tietoa ja näytteitä useista ruokakasvatuskonsepteistamme. Esimerkiksi yli 4500 koululaista viime vuonna tavoittaneen Ruokavisan vuoden 2021 kokonaisuus on esittelyssä.
17.12.2020 | Euroopan unioni on myöntänyt lähes kolmen miljoonan euron rahoituksen maataloustuotteiden menekinedistämisvaroista vienninedistämiskampanjan toteuttamiseksi Kiinan markkinoilla. Rahoituksella edistetään sian ja siipikarjanlihan vientiä. ”European Pork and Poultry - Quality Meat, Happy People”-niminen hanke toteutetaan yhteistyössä rahoituksen hakijatahon Ruokatieto Yhdistys ry:n ja jäsenyritysten, HKScan ja Atria, kanssa, jotka molemmat vievät tällä hetkellä sianlihaa Kiinaan. Siipikarjan osalta vientilupiin liittyvä prosessi on käynnissä parhaillaan.
07.12.2020 | Ruokavisa 2021 on S-ryhmän kanssa yhteistyössä laadittu oppimiskokonaisuus, jonka aiheena on Retki kauppaan. Retki kauppaan -opetusmateriaali ohjaa oppilaita suunnittelemaan ruoka-arkea ja tekemään kestäviä valintoja ruokakaupassa. Ruokakauppojen toimintaan tutustutaan ruuan verkkokaupan avulla.
02.12.2020 | Vuoden 2020 valtakunnallisen Ruokavisan voitti Sulkavan yhtenäiskoulun joukkue Etelä-Savosta. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto (MTK) palkitsi voittajajoukkueen tuotepalkinnoilla.
27.11.2020 | Ruokatieto Yhdistys ry kokoaa Suomalaisen ruoan tekijät yhteen. Ruokatiedon 340 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat koko ruokaketjua pellolta pöytään. Edustettuna ovat niin tuottajat ja valmistajat pk-yrityksistä teollisuuteen kuin tukku- ja vähittäiskauppakin. Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä. Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo raaka-ainetakuulla, että elintarvikkeen raaka-aine ja työ ovat Suomesta.
24.11.2020 | Ruokatiedon ja S-ryhmän yhteistyön tuloksena syntynyt Retki kauppaan -ruokakasvatuskonsepti viedään WeValueFood -hankkeen myötä nyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Opetuskokonaisuutta testataan pilottikouluissa virtuaalisten kauppavierailujen avulla.
29.10.2020 | Ruokavisa 2021 on S-ryhmän kanssa yhteistyössä laadittu oppimiskokonaisuus, jonka aiheena on Retki kauppaan. Retki ohjaa oppilaita suunnittelemaan ruoka-arkea ja tekemään kestäviä valintoja ruokakaupassa.
12.10.2020 | Ruokatieto Yhdistys ry:n ruokakasvatuksen asiantuntijaksi on valittu kasvatustieteen kandidaatti ja tuleva kotitalousopettaja Noora Laukkanen. Hän siirtyi tehtävään Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) Kuluttajansuoja 1 -yksiköstä, jossa hän työskenteli kuluttajakasvatuksen sisällöntuottajana.