Ruokavisan loppukilpailu käydään 6.4.2017

Ruokavisa
29.03.2017
Ruokavisan loppukilpailu käydään to 6.4 klo 10 - 13 Helsingin Messukeskuksessa
Ruokatiedon näytöskeittiössä Kevätmessujen Lähiruoka & Luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa tapahtuu myös paljon muuta!
Tervetuloa osastollemme 7a150!

TORSTAI 6.4.2017

Ruokavisan loppukilpailu

Ruokavisan loppukilpailussa nuoret näyttävät taitonsa. Yläkoululaiset loppukilpailijat ottavat mittaa toisistaan ruuanvalmistuksen taidossa ja ravitsemusosaamisessa. Kolmen ruokalajin kilpailumenu valmistuu aamupäivän aikana ja voittaja julkistetaan klo 13.45.
Iltapäivällä Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkintojen jako. Petri Kolmonen luovuttaa Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkinnot suomalaisessa ruokakulttuurissa ansioituneille henkilöille. Näytöskeittiössä vietetään Mämmien (ja ämmien) yötä. Tule kuulemaan Maa- ja kotitalousnaisten parhaat niksit kotitekoisen mämmin ja mämmiherkkujen valmistukseen.

Aikataulu

10.00 – 13.00    Ruokavisan loppukilpailu
13.45                     Tulosten julkistus – Ruokavisan voittaja ja tuomareiden perustelut
15.00 – 16.00     Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkintojen jako
16.00 – 18.00    Mämmien (ja ämmien) yö. Näytökset puolen tunnin välein.

 

PERJANTAI 7.4.2017

Erikoiskasvit kevätmessuilla
Miltä maistuu härkäpapukeitto? Tai omenainen kvinoarahka? Tule tutustumaan suomalaisiin erikoiskasveihin ja keskustelemaan, miten ne voivat uudistaa elintarvikealaa. Voit seurata erikoisuuksien hyödyntämistä kotikeittiössä. tervetuloa maistelemaan ja osallistumaan kyselyyn!

Klo 10.30, 11.45, 12.45, 13.45 ja 14.45
Tietoiskuja ja haastatteluja erikoiskasveista: ”Terveellinen ihmiselle, terveellinen ympäristölle”

Klo 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 ja 16.00
Maistele ja ihastele erikoiskasveja. Kokit valmistavat ruokaa erikoiskasveista. Maista ja osallistu kyselyyn!

 

LAUANTAI 8.4.2017

Näytöskeittiössä valmistetaan Hyvää Suomesta -herkkuja
Helppoja ja haastavampiakin ruokia oman maan antimista. Seuraa valmistusta ja saa uusia vinkkejä, tutustu Hyvää Suomesta -merkkiin sekä sitä käyttäviin yrityksiin ja tuotteisiin.  Maista ja ihastu!

Klo 11.00, 13.00 ja 15.00
Helsingin yliopiston kotitalousopettajaopiskelijoiden keväinen ruokaesitys, jossa valmistetaan kotimaisista raaka-aineista makupaloja. Esityksessä käytetään suomalaisia raaka-aineita ja tuotteita. Tervetuloa seuraamaan esitystä, maistelemaan ja hakemaan ohjeet keväisiin tarjottaviin! Mukana Caminito.

Klo 12.00, 14.00 ja 16.00
Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset valmistavat herkkuja omista tuotteistaan. Tule tutustumaan kasvokkain ruokamme tuottajiin ja tekijöihin. Mukana Jukolan Juusto Oy, Kolatun Juustola ja Murtolan Hamppufarmi.

HYVÄÄ SUOMESTA -VISA
Tunnista tuotteiden kotimaisuusasteet ja voita Muumi-kattila!

 

SUNNUNTAI 9.4.2017

Näytöskeittiössä valmistetaan Hyvää Suomesta -herkkuja
Helppoja ja haastavampiakin ruokia oman maan antimista. Seuraa valmistusta ja saa uusia vinkkejä, tutustu Hyvää Suomesta -merkkiin sekä sitä käyttäviin yrityksiin ja tuotteisiin.  Maista ja ihastu!
Katsojat saavat vinkkejä niin helppoon kuin haastavampaankin ruuanvalmistukseen, sekä pääsevät tietysti maistelemaan keittiön antimia.

Klo 11.00, 13.00 ja 15.00
Helsingin yliopiston kotitalousopettajaopiskelijoiden keväinen ruokaesitys, jossa valmistetaan kotimaisista raaka-aineista makupaloja. Esityksessä käytetään suomalaisia raaka-aineita ja tuotteita. Tervetuloa seuraamaan esitystä, maistelemaan ja hakemaan ohjeet keväisiin tarjottaviin! Mukana Caminito.

Klo 12.00 ja 14.00
Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset valmistavat herkkuja omista tuotteistaan. Tule tutustumaan kasvokkain ruokamme tuottajiin ja tekijöihin. Mukana Planti -Kaurajuoma ja NAMS tomaatit

HYVÄÄ SUOMESTA -VISA
Tunnista tuotteiden kotimaisuusasteet ja voita Muumi-kattila!

 

Lisätietoja:
Ruokatieto Yhdistys
Sallaroosa Häme
040 7007622
sallaroosa.hame@ruokatieto.fi