TIETOHAARUKKA 2018 – SUOMALAINEN RUOKAKETJU JA SEN MUUTOKSET LUKUINA

06.09.2018
Tietohaarukka 2018 kokoaa yksiin kansiin keskeiset, tuoreet ruoan tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot.

Tietohaarukka 2018 -julkaisun uusimmat tiedot ovat pääosin vuodelta 2017. Vertailuluvut mahdollistavat kotimaisen elintarvikeketjun aikavertailun. Koko EU:n laajuisen, yhtenäisemmän tilastoinnin yleistyessä myös Tietohaarukan taulukointi päivittyy. Tällä hetkellä kansainvälisiä vertailulukuja on 15 taulukossa.

Julkaisu koostuu neljästä osiosta: yleisistä tiedoista, maataloudesta, elintarvikkeista sekä päivittäistavarakaupasta ja ammattikeittiöstä. Lisäksi tilastot on jaoteltu ruokaketjun vastuullisuuden ulottuvuuksien mukaisesti: ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työ ja työhyvinvointi, eläimet ja eläinten hyvinvointi, paikallisuus sekä talous.

TILAA, SELAA TAI TULOSTA TILASTOT ITSELLESI

Taskukokoinen Tietohaarukka 2018 -julkaisu on saatavilla kolmella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Julkaisu on maksuton, ja sitä voi tilata sähköpostitse osoitteesta ruokatieto@ruokatieto.fi tai puhelimitse 040 710 4170. Posti- ja käsittelykulut peritään. Julkaisu on myös luettavissa internetissä osoitteessa www.ruokatieto.fi/tietohaarukka.

Tietohaarukka 2018 -julkaisun on tuottanut Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Luonnonvarakeskus Luke:n, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.

Julkaisu on ilmestynyt jo vuodesta 1965 lähtien. Vuosien saatossa nimi on vaihtunut ja sisältö elänyt ajassa. Tänä vuonna uudistettiin muun muassa suurkeittiöiden luku- ja annosmääriä kuvaava taulukko kattamaan laajemmin koko ammattikeittiötoimiala.

Lisätietoja

Tiina Lampisjärvi
toiminnanjohtaja
Ruokatieto Yhdistys ry
tiina.lampisjarvi@ruokatieto.fi
P. 040 722 2424
www.ruokatieto.fi

Kuva: Ruokatieto / Markku Peltola