Toimittajaretki 15.8.2018 Suuntia Suomen tulevaisuuden ruokatuotannolle

04.06.2018
Toimittajaretkellä kurkotamme suomalaisen ruuan tulevaisuuteen – mitä uutta on vireillä, miten ruokaa maassamme jatkossa tuotetaan, minkälainen on kotimainen tarjooma tulevina vuosina.

Pääsemme vierailemaan Hyvää Suomesta -ruokatuotannon lähteillä hyönteistilalla ja pienjuustolassa sekä nauttimaan lounaan maineikkaassa lähiruokaravintola Vispilässä. Iltapäivällä kuulemme Luken tutkijoiden tietoiskuja, millaista on ruokatuotanto 20 vuoden kuluttua. Lopuksi siirrymme Elonkierto-puistoon, jossa selviää, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön.

 8.00 Bussi lähtee Helsingistä Kiasman pysäkiltä

09.30 Vierailu Siikosen hyönteistilalla, Tammelan Riihivalkama

10.45 Arctic Milk Oy - pienjuustola rohkeasti kasvun tiellä - toimitusjohtaja Juha Lundström, www.arcticmilk.fi

12.00 Lähiruokalounas, Ravintola Vispilä, Forssa, www.vispila.fi

13.15 Seminaari ”Tulevaisuuden ruoka - Mitä syömme 2038?”, Luke, Tietotalo, Jokioinen

  • Johdanto: tulevaisuuden ruoantuotantojärjestelmät – johtava tutkija Pasi Rikkonen
  • Datalla maustettu ruoka – erikoistutkija Liisa Pesonen
  • Geenieditointi – tutkimusprofessori Johanna Vilkki
  • Sata syytä tietää mistä ruoka tulee – tutkimusprofessori Sirpa Kurppa

14.15 Kahvi (jonka jälkeen seminaari Tietotalossa jatkuu ja toimittajat siirtyvät Elonkiertoon)

14.45. Vierailu Elonkierto-puistossa; www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/vierailukohteet/elonkierto2/

  • Maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierto – tutkimusassistentti Katriina Rautala
  • Ruokakasvatusta maaseudulla aidossa ympäristössä – tutkija Pia Smeds
  • Erikoiskasvit – erikoistutkija Marjo Keskitalo
  • Mitä Luke tutkii? Elonkierron uusi demonstraatiokohde tuo monipuolisesti esille maaseudun eri ulottuvuuksia – tutkimusprofessori Marketta Rinne, erikoistutkija Riikka Keskinen

16.15 Bussi lähte Helsinkiin, perillä Kiasman pysäkillä noin klo 18

 

Toimittajilla on myös mahdollisuus osallistua iltaohjelmaan Elonkierrossa, jossa järjestetään suurelle yleisölle avoin tapahtuma klo 18.00 alkaen www.elonkierto.fi/tapahtumat Tällöin kuljetus kotiin omalla kyydillä.

Ilmoittautumiset retkelle oheisen linkin https://bit.ly/2J3yXSV kautta pe 15.6. mennessä.
Paikkoja 35 nopeimmalle.
Lisätietoja toimittajaretkestä Eeva Heikkilä puh. 050 466 9368, eeva.heikkila@ruokatieto.fi ja Luken osuudesta Titta Tapiola 050-453 5069, titta.tapiola@luke.fi