Tule mukaan Ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa -virtuaalitapahtumaan 24.3.2021

17.02.2021
Ruokatieto Yhdistys ry järjestää ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa –virtuaalitapahtuman 24.3.2021 klo 13-14:30. Maksuton tapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta.

Tapahtuma on suunnattu nykyisille ja tuleville ruokakasvattajille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Tapahtumassa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista poikkeusolojen aikana. Yleisö voi esittää panelisteille kysymyksiä ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Voit seurata virtuaalitapahtumaa maksutta Ruokatiedon YouTube-kanavalta. Tapahtuma striimataan ja on katsottavissa ilman erillistä ilmoittautumista tai kirjautumista.  Tallenne tapahtumasta on katsottavissa Ruokatiedon YouTube-kanavalla myös tapahtuman jälkeen. 

ESITÄ KYSYMYKSESI ASIANTUNTIJOILLE JO NYT 

Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, jossa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista ja sen kehittämistä poikkeusoloissa. 

Paneelikeskusteluun osallistuvat ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan monipuolisesti syventyneet asiantuntijat. Voit esittää kysymyksiä asiantuntijoille jo etukäteen.

Paneelikeskustelijoina toimivat Opetushallituksen opetusneuvos Marjaana Manninen, Helsingin yliopiston tutkijatohtori Kristiina Janhonen sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Paneelikeskustelua johtaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. 

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluun esittämällä panelisteille suunnattuja kysymyksiä ennakkoon. Kirjoita kysymyksesi lomakkeelle 16.3.2021 mennessä. Kysymyksiä voi esittää tapahtumasivulla myös tapahtuman aikana. 

TULE KATSOMAAN, KENET VALITAAN VUODEN RUOKAKASVATTAJAKSI 

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Vuoden ruokakasvattaja -ehdotuksen voi jättää lomakkeelle 28.2.2021 mennessä. 

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Tunnustuksen saaja on oivaltava alanhuippuosaaja.

Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustus myönnetään toimijalle, joka on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta vuoden 2020 poikkeusolojen aikana.  

Vuoden ruokakasvattaja on edistänyt kohderyhmänsä kykyä sopeutua, joustaa ja toimia kestävästi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Palkinnon saajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan 1 000 euron huomionosoituksella.

Lisää virtuaalitapahtuma kalenteriisi jo nyt!

 

LISÄTIETOJA  
Anni-Mari Syväniemi  
anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi  
p. +358 50 511 8909  

Noora Laukkanen  
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi  
p. +358 44 236 0039  

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta.  

 

Seuraa Ruokatietoa somessa!  
Facebook.com/Ruokatieto.fi  
Twitter.com/Ruokatieto