Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa

Ruokavisa

Tervetuloa Ruokavisan oppimateriaaliin! Ruokavisa koostuu oppimateriaalista, verkossa tehtävästä osaamiskilpailusta ja loppukilpailusta. 

Ruokavisa 2022 opettaa yläkoululaisille siipikarja-alasta ja elintarviketeollisuudesta. Visan oppimateriaali löytyy Ruokavisan opeoppaasta. Vuoden 2022 osaamiskilpailu käydään 7.2.-21.3.2022 osoitteessa Ruokavisa.fi. Visaa voi hyödyntää opetuksessa myös kilpailuajankohdan jälkeen. Alla olevista kuvakkeista pääset tutustumaan aiempien vuosien vastuullisuuden eri ulottuvuuksin. 

Osallistu Ruokavisaan

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, johon osallistutaan opettajan johdolla.

Read more

Osallistu ruokavisaan

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Tuoteturvallisuus

Ruuan, jota ostamme kaupasta tai syömme ravintolassa, tulee olla turvallista: sen tulee olla laadultaan hyvää ja siitä tulee olla saatavissa riittävät ja totuudenmukaiset tiedot. Tätä on tuoteturvallisuus. Se takaa puhtaat ja turvalliset elintarvikkeet ruokapöytiimme. Kaikkia elintarvikkeita ja...

Read more

Tuoteturvallisuus

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Ruokavisan opeopas

Tervetuloa Ruokavisan opettajamateriaaliin! Täältä löydät Ruokavisan opetusmateriaalit aihealueittain.

Read more

Ruokavisan opeopas

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Ympäristö

Ruuantuotanto kuormittaa luontoa. Ihminen tarvitsee ruokaa elääkseen, ja se on tärkeä osa kulttuuriamme. Ruuan valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa ympäristönäkökohdat huomioon.

Read more

Ympäristö

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Työhyvinvointi ruoka-alalla

Eri ihmisille työhyvinvointi voi tarkoittaa eri asioita, mutta yleisesti työhyvinvoinnilla tarkoitetaan sitä, että työ on turvallista, terveellistä ja mielekästä.

Read more

Työhyvinvointi

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Paikallinen hyvinvointi

Tietyllä alueella tehty ruoka kertoo alueen historiasta ja kulttuurista sekä sijainnista ja ilmastosta. Paikallistuotanto kertoo myös mistä alue elää. Valitsemalla omalla alueella tuotettuja sesongin mukaisia raaka-aineita voi tukea alueensa ruokakulttuuria ja ruuantuotantoa.

Read more

Paikallinen hyvinvointi

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Eläinten hyvinvointi

Ihminen on pitänyt eläimiä ruuantuotantoa varten jo tuhansia vuosia. Tänä aikana eläimiä on jalostettu, jotta ihmisen hyvinä pitämät ominaisuudet kuten lihasten kasvu ja maitotuotos, ovat vahvistuneet ja huonot ominaisuudet vaimentuneet.

Read more

Eläinten hyvinvointi

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa
Taloudellinen vastuu

Ruuan mukana matkalla pellolta pöytään liikkuu raha. Tässä osiossa voit tutustua siihen, millaisia vaikutuksia ruokaketjulla on maamme talouteen.

Read more

Taloudellinen vastuu

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa