Normaali versio

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa

Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa

Ruokavisa on yläkoululaisille suunnattu vasttuullisen ruokaketjun opetuskokonaisuus. Ruokavisa koostuu oppimateriaalista, verkossa tehtävästä osaamiskilpailusta ja loppukilpailusta.

Lue lisää

Retki kauppaan

Retki kauppaan

Retki kauppaan -opetuskokonaisuus vie oppilaat opettajan johdolla lähimarkettiin oppimaan kaupasta ja ruokaketjusta. Retki kauppaan -materiaalin ja kauppavierailun avulla opitaan kestävän kehityksen teemoja, kuluttajataitoja sekä monilukutaitoa. Kokonaisuuden voi integroida...

Lue lisää

Makupaloja sivuiltamme

Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

Tietohaarukka - tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta, niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin.

Lue lisää

Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

Ruokafakta
Kouluruoka-agentin käsikirja

Kouluissa on erilaisia kouluruokailun kehittämisryhmiä: ruokaraateja, ravintolatoimikuntia ja vastaavia. Kouluruoka-agentin käsikirja tarjoaa näille ryhmille materiaaleja ja vinkkejä, miten kouluruokailua voisi kehittää oman koulun lähtökohdista. Materiaalia saa käyttää...

Lue lisää

Kouluruoka-agentin käsikirja

Nykypäivä rakentuu historian päälle

Suomalaiset ovat hankkineet ruuan hyvin pitkään omilta pelloilta, maatilkuilta tai lähialueiden maatiloilta ja pienistä kaupoista. Vasta 1960-luvulla ruokaa ryhdyttiin ostamaan pääasiassa kaupoista.

Lue lisää

Nykypäivä rakentuu historian päälle

Kestävä kouluruokailu -opettajalle

Mitä on kestävä kouluruokailu? Mistä kouluruoka tulee? Kumpi kannattaa valita: kouluruoka vai hampurilaisateria? Näistä kysymyksistä ja teemoista otetaan selvää tämän lukuvuoden Ruokavisassa.

Lue lisää

Kestävä kouluruokailu -opettajalle

Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille

Ruuan reitti on alakoululaisille suunnattu opetuskokonaisuus, joka tutustuttaa ruuan matkaan pellolta pöytään julisteiden ja esimerkiksi videoiden avulla.

Lue lisää

Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille

Jalkapohjat kertovat broilerien terveydestä

Broilerien hyvinvointia mittaava jalkapohjaindeksi otettiin mukaan Tietohaarukkaan vuonna 2016. Se lukeutuu ruokaketjussa eläinten hyvinvointi -ulottuvuuteen ja on ensimmäinen broilereita koskeva tilasto tietohaarukassa.

Lue lisää

Jalkapohjat kertovat broilerien terveydestä

Ruokafakta
10 syytä syödä kouluruokaa

Kouluruokaa kannattaa syödä, sen tietää jokainen! Tässä kymmenen hyvää syytä pitää lounastauko koulussa.

Lue lisää

10 syytä syödä kouluruokaa

Ruokakulttuuri
Monta tietä hävikistä hyödyksi

Kaikesta maailmassa tuotetusta ruusta jopa 30–50 prosenttia arvioidaan päätyvän hävikkiin. Mitä on tehtävissä, jotta sivuvirraksi lipsahtanut aines saadaan uuden hyötyinnovaation bioraaka-aineeksi?

Lue lisää

Monta tietä hävikistä hyödyksi

Pikaopas