Normaali versio

Kauden ruoka-ajatus

Ideoita arkeen

Ideoita arkeen

Suurin osa syömästämme ruuasta on ihan tavallista arkiruokaa. Näiltä sivuilta saat ideoita arjen maukkaisiin ja terveellisiin aterioihin.

Lue lisää

Kielen päällä

 Ruokavisassa juhlitaan satavuotiasta Suomea -opettaja, tule mukaan!

Ruokavisassa juhlitaan satavuotiasta Suomea -opettaja, tule mukaan!

Ruokavisa 2018 on käynnistynyt. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Ruokavisan teemaksi on nostettu suomalainen ruokakulttuuri. Ruokakulttuuri on olennainen osa maamme kulttuuriperintöä, jonka siirtäminen lapsille ja nuorille luo hyvinvointia myös tuleville sukupolville....

Lue lisää

Makupaloja sivuiltamme

TIETOHAARUKKA 2017 – SUOMALAINEN RUOKAKETJU JA SEN MUUTOKSET LUKUINA

Tietohaarukka 2017 kokoaa yksiin kansiin keskeiset, tuoreet ruoan tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot.

Lue lisää

TIETOHAARUKKA 2017 – SUOMALAINEN RUOKAKETJU JA SEN MUUTOKSET LUKUINA

Tiedotteet
Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille

Ruuan reitti on alakoululaisille suunnattu opetuskokonaisuus, joka tutustuttaa ruuan matkaan pellolta pöytään julisteiden ja esimerkiksi videoiden avulla.

Lue lisää

Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille

Jalkapohjat kertovat broilerien terveydestä

Broilerien hyvinvointia mittaava jalkapohjaindeksi otettiin mukaan Tietohaarukkaan vuonna 2016. Se lukeutuu ruokaketjussa eläinten hyvinvointi -ulottuvuuteen ja on ensimmäinen broilereita koskeva tilasto tietohaarukassa.

Lue lisää

Jalkapohjat kertovat broilerien terveydestä

Ruokafakta
Näin syö nelihenkinen suomalaisperhe

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa siitä miten Suomi syö. Ruokatieto laski vuonna 2010 tilasto- ja kulutuslukujen perusteella nelihenkisen suomalaisperheen viikon aikana käyttämän ruoka- ja juomamäärän. Keskivertoa edustava perhe kuvattiin ruokineen omassa keittiössään.

Lue lisää

Näin syö nelihenkinen suomalaisperhe

Ruokakulttuuri
10 syytä syödä kouluruokaa

Kouluruokaa kannattaa syödä, sen tietää jokainen! Tässä kymmenen hyvää syytä pitää lounastauko koulussa.

Lue lisää

10 syytä syödä kouluruokaa

Ruokakulttuuri
Monta tietä hävikistä hyödyksi

Kaikesta maailmassa tuotetusta ruusta jopa 30–50 prosenttia arvioidaan päätyvän hävikkiin. Mitä on tehtävissä, jotta sivuvirraksi lipsahtanut aines saadaan uuden hyötyinnovaation bioraaka-aineeksi?

Lue lisää

Monta tietä hävikistä hyödyksi

Pikaopas
Kouluruoka-agentin käsikirja

Tällä sivustolla voit tutustua Kouluruoka-agentin käsikirjaan, jossa kerrotaan kuinka agenttitiimi perustetaan ja mitä se voisi tehdä.

Lue lisää

Kouluruoka-agentin käsikirja

Nykypäivä rakentuu historian päälle

Suomalaiset ovat hankkineet ruuan hyvin pitkään omilta pelloilta, maatilkuilta tai lähialueiden maatiloilta ja pienistä kaupoista. Vasta 1960-luvulla ruokaa ryhdyttiin ostamaan pääasiassa kaupoista.

Lue lisää

Nykypäivä rakentuu historian päälle

Työhyvinvointi tuottaa laatua ja jaksamista

Työhyvinvointi tarkoittaa, että työ on mielekästä ja sujuvaa turvallisessa, terveyttä edistävässä sekä työuraa tukevassa työympäristössä.

Lue lisää

Työhyvinvointi tuottaa laatua ja jaksamista

Ruokafakta