24h -salaatti

7 dl lantturaastetta
2 raastettua porkkanaa
1 vihreä chili
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli

Marinadiin
0,5 dl sokeria
0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
0,5 tl sinappijauhetta
mustapippuria
suolaa

Huuhtele ja puolita chili. Poista sisäseinämät ja siemenet ja hienonna veitsellä. Huuhtele ja leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita marinadin ainekset pieneen, kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin.

Yhdistä kulhoon juuresraasteet, hienonnettu chili sekä sipuli- ja lehtiselleriviipaleet. Kaada joukkoon marinadi ja nostele kahdella haarukalla niin, että marinadi levittyy hyvin.

Anna salaatin marinoitua jääkaapissa 24 tuntia. Tarjoa 24h -salaatti liha- tai makkararuokien lisäkkeenä. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä 1- 2 viikkoa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton