Afrikkalaishenkinen jauhelihapata (luomu)

 

1 sipuli*
2 happamahkoa omenaa*
2 porkkanaa*
1 rkl öljyä*
2 rkl curryjauhetta*
1 rkl garam masalaa
400 g jauhelihaa*
1 prk (400 ml) kookosmaitoa*
1 dl punaisia linssejä*
1 dl rusinoita*
suolaa
rouhittua mustapippuria*

Tarjoiluun: keitettyä (täysjyvä)riisiä*

Tähdellä (*) merkittyjä on saatavilla luomuna.

Kuori sipuli, omenat ja porkkanat. Kuutioi ne. Kuullota kasviksia vokkipannussa öljyssä mausteiden kanssa muutama minuutti. Lisää pannulle jauheliha ja paista, kunnes jauheliha on kypsää.

Lisää pannulle kookosmaito, huuhdellut linssit ja rusinat. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpö. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia (tarkista linssien tarkka keittoaika pakkauksesta).

Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn täysjyväriisin kera.

Vinkki: Jos et löydä kaupasta kookosmaitoa, voit tehdä ohjeen myös pelkästään kasvisliemeen. Jauhelihan sijaan pataan voi laittaa lisää kasviksia ja lisätä linssien määrää.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton