Ahven-kasvisvokki

Ahven, ruokaohje
Kesäsaaliista ja puutarhan antimista syntyy maukas ja nopea vokkiruoka.

400 g ahvenfileitä
2 - 4 perunaa
1 - 2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
200 g parsakaalia
200 g sieniä esim. herkkusieniä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
mustapippuria
ripaus chilijauhetta

Nypi ahvenfileistä ruodot pois ja leikkaa fileet suikaleiksi. Puhdista kasvikset ja leikkaa kuoritut perunat, sipuli, valkosipuli ja porkkana tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja sienet ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy vokkipannulla tai suuressa paistinpannussa ja lisää perunasuikaleet. Kypsennä perunasuikaleita noin viisi minuuttia ja lisää sipuli, valkosipuli ja loput kasvikset. Kypsennä sekoitellen muutama minuutti ja tarkista, että peruna on kypsää.

Siirrä kasvikset pannun reunalle, lisää tarvittaessa öljyä ja kypsennä varovasti ahvensuikaleita pari minuuttia. Sekoita kasvikset ahvensuikaleiden joukkoon.

Yhdistä soijakastike, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Kaada mausteseos vokkipannulle ja sekoita varovasti. Tarjoa ahven-kasvisvokki heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Laktoositon, Maidoton, Munaton