Ahvenanmaan pannukakku

Puuroon
5 dl kevytmaitoa
0,75 dl puuroriisiä tai mannaryynejä
0,5 tl suolaa

Pannukakkuun
4 munaa
7 dl maitoa
2 rkl jauhettua kardemummaa
5 dl kylmää manna- tai riisipuuroa
noin 3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vaniljasokeria
1 dl pullomargariinia

Lisäksi
marjoja esimerkiksi mansikoita, herukoita tai vadelmia

Keitä löysä puuro paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hieman. Sekoita kaikista aineksista tasainen pannukakkutaikina.

Kaada taikina hyvin voideltuun uunipannuun ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa Ahvenanmaan pannukakku tuoremarjasurvoksen ja halutessasi kermavaahdon kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen