Ahvenia sitruunakastikkeessa

8 pientä ahvenfileetä
(tai 4 kuhafileetä)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kalalientä
0,25 tl valkopippuria
0,25 tl suolaa

Kastikkeeseen
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl kalojen haudutuslientä
0,5 dl ruoka- tai kuohukermaa
n. 25 g voita tai voileipämargariinia
2 keltuaista
1-3 tl sitruunamehua
ripaus valkopippuria
ripaus kurkumaa
suolaa

Koristeluun
sitruunankuorisuikaleita

Ripottele kalafileille suola ja pippuri. Kääräise kalafileet rullalle ja sulje cocktailtikun avulla. Kuumenna viini ja kalaliemi poreilevaksi ja nosta kalarullat kypsymään. Peitä kannella ja hauduta 5-10 minuuttia, kunnes kala on valkoista. Nosta fileet pois liemestä ja pidä lämpimänä esim. folion alla.

Sekoita vehnäjauhot kerman kanssa tasaiseksi seokseksi ja kaada seos kalaliemeen koko ajan sekoittaen. Keitä n. 3 minuuttia. Jäähdytä hieman. Vatkaa keltuaiset yksitellen kastikkeeseen. Lisää voi nokareina välillä sekoittaen. Mausta sitruunamehulla, ripauksella kurkumaa ja pippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

Asettele kalarullat tarjoiluvadille ja kaada sitruunakastike kaloille tai niiden viereen. Koristele hyvin pestyn sitruunan kuorisuikaleilla.

Vinkki: Voit valmistaa ruoan etukäteen. Kaada kastike kaloille ja kuumenna uunissa ennen tarjoilua.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: