Alatoopi eli lihahyytelö

1 kg vasikan- tai sianlihaa
2 l vettä
suolaa
6 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
8 - 10 liivatelehteä

Puhdista liha ja laita se kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Keitä liha kypsäksi ja ota lihat pois keitinliemestä. Siivilöi liemi. Jäähdytä lihat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä, liuota ne lihan keitinliemeen ja kaada hyydytysvuoan pohjalle lientä noin 0,5 cm. Hyydytä ja tee koristekerros halutessasi esimerkiksi kananmunasta ja kurkusta.

Laita paloiteltu liha vuokaan. Kaada hyytelölientä päälle niin, etä lihat peittyvät. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa lihahyytelö tarjoiluvadille.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton