Alsacen lanttu-possupata

180 g pekonia
1 porsaan (noin 500 g ) sisä- tai ulkofilee
tilkka soijakastiketta tai balsamicoa
suolaa
pippuria
8 kiinteää perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lanttu
4 oksaa timjamia
4 dl vettä
1,5 rkl lihafondia
2 - 3 dl valkoviiniä

Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi lanttu.

Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne hieman saavat väriä. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin. Mausta soijakastikkeella tai balsamietikalla sekä suolalla ja pippurilla.

Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi. Lisää perunalohkot, sipulit ja lanttukuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna ainesten kuumentua.

Lisää timjaminoksat, vesi, fondi ja viini. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä. Mausta lanttu-possupata ja tarkista maku.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Laktoositon, Maidoton, Munaton