Amerikkalainen porkkanakakku

Pohjaan
50 - 100 g saksanpähkinärouhetta
2 - 3 porkkanaa
3 dl sokeria (mielellään puolet fariinisokeria)
2 dl rypsiöljyä
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia

Kuorrutukseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl siivilöityä tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Voitele pyöreä kakkuvuoka ja kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa öljy ja sokeri ja sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhoihin sekä suola ja kaneli. Lisää ne kakkutaikinaan.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä täyte jäähtyneen kakun pinnalle. Amerikkalainen porkkanakakku sopii vaikka kahvipöytään.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen