Ananas-pistaasiohukaiset

Taikinaan
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tomusokeria
ripaus suolaa
2 munaa
25 g voita
0,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
1,5 dl olutta

Täytteeseen
1 pieni tuore ananas tai 1 prk säilykeananasta
4 dl vaniljakastiketta
2 rkl rommia
2 valkuaista
50 g pistaasipähkinöitä
greippiä
appelsiinia

Sekoita kulhossa jauhot, tomusokeri ja suola. Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa, 25 g sulatettua voita ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan maito ja olut. Anna taikinan vetäytyä noin tunnin ajan. Kuori ja paloittele ananas. Sekoita kulhossa vaniljakastike, rommi ja ananaspalat.

Paista taikinasta hyvin voidellulla paistinpannulla kuusi ohukaista. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa kaksi munanvalkuaista vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti ananaskastikkeeseen. Levitä kastiketta ohukaisten toiselle puolelle ja taita toinen puoli kanneksi päälle. Paista ohukaisia uunissa pellillä tai vuoassa noin 15 minuuttia.

Rouhi pistaasipähkinät rouheeksi. Ripottele pähkinärouhe uunissa paistettujen ohukaisten päälle. Tarjoile ananas-pistaasiohukaiset greippi- ja/tai appelsiinilohkojen kera. Voit myös valmistaa herkullisen passiohedelmäkastikkeen soseuttamalla hedelmälihan sauvasekoittimella ja lisäämällä joukkoon ripauksen sokeria.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen