Ananas-rahkatorttu

Pohjaan
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl vettä

Täytteeseen
2 dl ananaspaloja
2 dl maitorahkaa
1 dl kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
2-3 rkl sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää vesi.

Levitä taikina voidellun, matalareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta valutetut ananaspalat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja levitä seos ananasten päälle. Paista ananas-rahkatorttua 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen