Appelsiini-suklaakohokas

4 - 6 annosvuokaa

1 (luomu)appelsiini
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 keltuainen
vajaa 1 dl sokeria
3 valkuaista
4-6 palaa tummaa suklaata
(n. 1 rkl sitruslikööriä)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja sokeroi pikkuvuoat tai uuninkestävät suorareunaiset kahvikupit ja nosta ne uunipellille.

Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori ja purista mehu. Kaada 1 dl appelsiinin mehua paksupohjaiseen pinnoitettuun kasariin, vatkaa joukkoon maissitärkkelys, keltuainen ja puolet sokerista. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmässä vedessä. Lisää joukkoon kuoriraaste ja halutessasi likööri.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vähitellen loppu sokeri. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiinteää ja sileää. Sekoita ensin osa vaahdosta jäähtyneen kiisselin joukkoon ja sen jälkeen loput varovasti nostellen. Lusikoi puolet seoksesta vuokiin, lisää suklaapalat ja jaa päälle loput seoksesta. Vedä kohokkaiden pinta tasaiseksi ja puhdista reunat, jotta kohokkaat nousevat kauniisti.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 12 min. Älä avaa luukkua kypsymisen aikana. Tarjoa appelsiini-suklaakohokkaat heti. Muista, että ruokailijat odottavat kohokasta, mutta ei koskaan toisin päin.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen