Appelsiinijuustokakku

Pikeeri:
1/4 dl kananmunan valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista vielä n. 1 minuuttia.

Laita pikeeri pursotinpussiin ja leikkaa päähän n. 1 mm reikä. Pursota pikeeristä lumihiutale. Paina nonparellihelmiä lumihiutaleen keskelle ja "jakaumakohtiin". Anna pikeerikoristeiden kuivua n. 4 tuntia.

Valkosuklaamassa: 
100 g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl tomusokeria

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä siirappi kattilassa (älä kuumenna kiehuvaksi!). Ota siirappi liedeltä ja sekoita joukkoon suklaasula. Lisää tomusokeri. Siirrä kattila liedelle ”jälkilämpöön” ja sekoittele, kunnes seos on tasainen.

Vuoraa muovirasia tai lautanen leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-4 tuntia.

Vaahtotaikina: 
2 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää kananmunavaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina pienehköön voideltuun uunivuokaan ohueksi kerrokseksi ja paista 200 asteessa n. 5-10 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneestä taikinasta Runebergin torttu -vuoalla ympyräitä ja laita ne vuokien pohjalle.

Juustokakku:
200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
200 g Valio appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 kpl liivate
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 appelsiinin mehu

Laita kakun liivatteet (6kpl) likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuustot ja sokerit.

Raasta appelsiinin kuori ja lisää se kakkumassaan. Purista appelsiinista mehu. Kuumenna se höyryäväksi. Purista liivatteista neste pois ja liota ne mehuun. Kaada seos kakkumassaan ja sekoita hyvin. Kaada massa Runebergin torttu -vuokiin taikinapohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoista. Kaulitse valmistamasi valkosuklaamassa ja peitä juustokakku kokonaan.

Koristele vielä pikeerilumihiutaleella.

 

Lähde: Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 -kilpailu, opiskelijasarjan 2.sija, Topi Junkkarinen.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: