Appelsiinikerroskiisseli

Appelsiinikerroskiisseli

Vaniljakiisseliin
2 keltuaista
0,75 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa

Appelsiinikiisseliin
4 dl appelsiinituoremehua
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1-2 appelsiinia

Sekoita keltuaiset, sokeri, perunajauhot, vaniljasokeri, kerma ja maito mieluiten pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä kun seos paksunee. Jaa kiisseli annosmaljoihin, ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

Valmista appelsiinikiisseli. Sekoita appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. (Kuori appelsiini paksulti veitsellä ja leikkaa lohkot irti appelsiinista kalvojen myötäisesti.) Jaa viipaleet vaniljakiisselin pinnalle. Kaada päälle appelsiinikiisseli ja ripottele pinnalle vielä hieman sokeria. Anna appelsiinikerroskiisselien viiletä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen