Appelsiinileivokset

200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
0,75 dl appelsiinimehua (1 appelsiinin mehu)

Kostutukseen
1,5 dl appelsiinimehua (2 appelsiinin mehu)

Kuorrutukseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
2 rkl appelsiinimehua
0,5 pkt (250 g, noin 4 dl) tomusokeria
appelsiininkuorisuikaleita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista appelsiinin mehu. Lisää kuoriraaste taikinaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kiehauta appelsiinimehu ja kaada välittömästi kuuman tortun päälle. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutuksen tuorejuusto, appelsiinimehu ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle leivoslevylle. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla ja anna jähmettyä jääkaapissa. (Kuorrutus jää pehmeäksi.) Leikkaa appelsiinileivokset neliöiksi.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen