Appelsiinimarinoidut kalkkunavartaat

500 g kalkkunanfileetä
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 mango

Marinadiin
1 appelsiini
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl korianteria
1 tl suolaa
mustapippuria

Kastikkeeseen
1,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa kastikesuurusta

Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Paloittele kalkkunanfilee noin 1x1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori mango ja poista kivi keskeltä. Pilko myös mango isoiksi paloiksi. Kokoa kasviksista ja kalkkunanpaloista vartaat.

Tee marinadi: Pese appelsiini hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita appelsiinimehuun raastettu appelsiininkuori, inkivääri, öljy, balsamietikka ja mausteet. Sivele vartaat marinadilla ja anna marinoitua 2 - 3 tuntia.

Kaada yli jäänyt marinadi kattilaan, lisää vesi ja soija. Kuumenna liemi ja lisää kastikesuurus. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Grillaa vartaita ulkogrillissä tai uunissa, noin 5 minuuttia joka puolelta. Tarjoa kalkkunavartaat kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen kasvisten kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Laktoositon, Maidoton, Munaton