Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

2 - 3 pientä kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
6 kirsikkatomaattia
2 nippusipulia

Kastikkeeseen
1 valkosipulinkynsi
puolikkaan appelsiinin kuori ja mehu
1 rkl balsamietikkaa
tuoreita timjaminlehtiä
ripaus chilijauhetta
suolaa, pippuria

Viipaloi kesäkurpitsat ja nippusipulit. Grillaa öljyssä pyöräytettyjä kurpitsaviipaleita parilalevyllä, jolloin saat niihin kauniit raidat.

Raasta pestyn appelsiinin kuoresta hienoa raastetta ja puserra puolikkaasta mehu. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.

Yhdistä paahdetut kurpitsaviipaleet, kirsikkatomaatit ja viipaloidut sipulit kastikkeeseen kahdella lusikalla nostellen. Anna salaatin vetäytyä hetken aikaa. Tarjoa kesäkurpitsa-tomaattisalaatti lämpimänä tai kylmänä täysjyväleivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton