Appelsiiniohukaiset

Ohukaistaikinaan
4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

Paistamiseen
öljyä, margariinia tai voita

Täytteeseen
200 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl appelsiinimarmeladia
0,75 tl raastettua sitruunan kuorta
0,5 rkl vanilliinisokeria
1 dl kuohukermaa

Tarjoiluun
suklaakastiketta

Vatkaa ohukaistaikinan munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan. Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. Paista lohukaiset molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

Sekoita marmeladi, sitruunan kuori ja vanilliinisokeri tuorejuuston joukkoon. Lisää viimeiseksi pehmeäksi vaahdoksi vatkattu kerma. Jaa noin 0,5 dl täytettä ohukaista kohden hiukan jäähtyneille ohukaisille. Kääri appelsiiniohukaiset rullalle ja tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen