Arabialainen kasviskeitto

1 keskikokoinen sipuli
pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
100 g herkkusieniä
2 porkkanaa (ja/tai palsternakkaa)
2 perunaa
2 rkl öljyä
1 rkl tomaattisosetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl korianterijauhetta
1 dl punaisia linssejä
1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tuoretta (tai 1 tl kuivattua) basilikaa
2 laakerinlehteä
1 tl harissaa tai muuta chilitahnaa
2 rkl sitruunamehua
1 - 2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Lisäksi
1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Viipaloi sipuli, purjo ja herkkusienet. Kuutioi porkkana, mahdollinen palsternakka ja perunat. Kuumenna öljytilkka kattilassa ja hauduta siinä sieniä, sipuleita, tomaattisosetta, paprikajauhetta ja korianteria miedolla lämmöllä.

Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää ne sekä vesi, tomaattimurska, basilika, laakerinlehdet ja chilitahna sekä sitruunamehu kattilaan. Hauduta 25 minuuttia. Lisää juures- ja perunakuutiot sekä kuivatut tomaatit ja hauduta 35 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja jatka hauduttamista kymmenisen minuuttia. Lisää kasviskeittoon lopuksi oliivit, tuore persilja ja oliiviöljy.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton