Aromikas porkkanakeitto Hakkalan koulun tapaan

Jussi Ulkuniemi, Ruokatieto
Ohje on Hakkalan koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g porkkanaa
200 g perunaa jauhoinen
100 g purjoa (valkoinen osa)
1 valkosipulin kynsi
1 tl currya
1 tl raastettua inkivääriä
mustapippuria
2dl ruokakermaa

TARJOILUUN
crème fraîchea
persiljaa

Pese kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa viipaleiksi.
Kuumenna vesi kattilassa, lisää liemikuutio ja kasvikset.
Keitä  kannen alla, noin 20 min.
Soseuta keitto.
Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna.
Koristele annokset ranskankermakoristeella, ripottele päälle persiljaa. 

Ohje: Hakkalan koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen