AURINKOINEN KASVISSOSEKEITTO JA KATESÄMPYLÄT PYÖRÖN KOULUN TAPAAN

ruokavisa2019_alkuruoka_pyörönkoulu
Ruokaohje on vuoden 2019 Ruokavisan loppukilpailusta.

AURINKOINEN KASVISSOSEKEITTO

AINEKSET

2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
2-4 perunaa
Pala kukkakaalia
7,5 dl vettä
1 tl suolaa

Koristeluun
tuoretta  Järvikylän persiljaa

VALMISTUSOHJE

  1. Käsittele kasvikset.  Keittoon käy jo nuukahtaneet kasvikset. Pese, kuori, pilko. Mittaa kasviksia 8 dl.
  2. Kuullota sipulit kattilassa, lisää porkkanat, vähän ajan kuluttua perunat ja sitten viimeisenä kukkakaali.
  3. Lisää hetken kuluttua 7,5 dl vettä.
  4. Keitä kasvikset kypsäksi. Testaa kypsyys haarukalla.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa.
  6. Lisää suola ja tarkista maku.

KATESÄMPYLÄT

ruokavisa2019_alkuruoka_pyörönkoulu

AINEKSET

3 perunaa + 1 dl vettä (perunasose)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita + 2 dl vettä (kaurapuuro)
½ pss kuivahiivaa
3 dl gluteenittomia jauhoja
2 rkl öljyä

Koristeluun
3 tl  vettä 
5 tl auringonkukansiemeniä

VALMISTUSOHJE  

  1. Valmista perunasose ja kaurapuuro. Yhdistä ne.
  2. Yhdistä ½ pss kuivahiivaa ja ½ dl gluteenittomia jauhoja.
  3. Lisää varovasti loput jauhot alustaen.
  4. Lisää öljy.
  5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi altaassa, missä on lämmintä vettä. Laita leivinliina kulhon päälle.
  6. Pyörittele sämpylät. Kohota liinan alla.
  7. Koristele sämpylät leikkauksilla ja auringonkukansiemenillä.
  8. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.
  9. Peitä liinalla.
Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton