Aurinkoiset aamiaistomaatit

4 - 6 isoa tomaattia tai 4 pihvitomaattia
100 g herkkusieniä
1 dl hienonnettua palvikinkkua tai esim. kalkkunaleikkelettä
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
4 munaa
1 dl juustoraastetta
ruohosipulia

Leikkaa tomaateista viipale kantaosaa. Koverra sisukset pois lusikan avulla. Voit käyttää ne ruoanvalmistuksessa tai syödä saman tien. Valuta tomaatit alassuin käännettyinä.

Hienonna sienet ja kinkku- tai kalkkunaviipaleet. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sienihakkelusta, kunnes kosteus haihtuu. Lisää hienonnettu kinkku tai kalkkuna, kuumenna ja mausta seos.

Täytä tomaatit sieni-lihaseoksella.Valuta jokaisen tomaatin päälle varovasti yksi muna. Ripota pinnalle juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia. Voit halutessasi nostaa tomaatteihin kantaosat hatuiksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Aurinkoiset aamiaistomaatit maistuvat sunnuntaiaamiaisella, brunssilla, ilta- tai yöpalana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kananmunaruuat, Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton