Aurinkorannan kalasalaatti

400 g savusiikaa tai muuta kypsää kalaa
4-6 savusilakkaa
erilaisia salaatteja
puolikas kurkku
1 iso omena
2 appelsiinia
puolikas verkkomeloni tai hunajameloni
2 banaania
(sitruunamehua)
pähkinärouhetta

Kastikkeeseen
1 dl (kevyt)majoneesia
1 dl ruokajogurttia
2 rkl sitruunamehua
0,25 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

Perkaa kalat. Revi kahta tai kolmea salaattia pienemmäksi tarjoiluvadille tai annoslautasille. Suikaloi kurkku ja ripottele salaatille. Paloittele kuorittu omena, appelsiinit, meloni ja banaanit. Valuta hiukan sitruunamehua banaanipaloille, etteivät ne tummu. Levitä hedelmäpalat salaatille ja nosta viimeiseksi siihen peratut kalapalat.

Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatille. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoa kalasalaatti esimerkiksi paahtoleivän kanssa tai sellaisenaan.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kala- ja äyriäisruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton