Barbeque-kastike

Grillauskastike resepti
Tuhti, chilin ja valkosipulin piristämä grillauskastike käy niin lihan kuin kasvisten kytipojaksi.

1,5 kilolle kanaa, grillikylkeä tai talouskyljyksiä

6 (500g) tomaattia
1 dl Worcester-kastiketta
6 tippaa punaista Tabascoa
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 sitruunan mehu
0,5 dl kotimaista hunajaa
2 sipulia hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti
2 rkl sinapinsiemeniä

Huuhtele tomaatit, poista kantaosa ja kuutioi kattilaan. Lisää kaikki muut raaka-aineet paitsi sinapinsiemenet. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen ilman kantta 30 minuuttia. Ota laakerinlehti pois ja paina kastike tiheän siivilän läpi takaisin kattilaan.

Laita laakerinlehti takaisin, lisää sinapinsiemenet ja jatka keittämistä, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Poista laakerinlehti. Käytä kastiketta kanan, grillikyljen, kyljysten marinointiin. Kastiketta voit sipaista myös grillimakkaralle ja kasviksille. Barbeque-kastike säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa muutaman kuukauden.

Huom! Worchester-kastike sisältää anjovista eikä resepti siksi sovi vegaaneille.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: Scandinavian Stockphoto 

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kastikkeet
Erityisruokavalio: