Broileritäytteiset ohukaiset

Lettutaikinaan
4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia
öljyä, margariinia tai voita paistamiseen

Täytteeseen
350 g marinoituja broilerisuikaleita
300 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
2 rkl voita tai margariinia
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
1 - 2 banaania paloina
currya
mustapippuria
1 rkl soijakastiketta

Päälle
sinihomejuustomuruja

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan. Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. Paista letut molemmilta puolilta kullan ruskeiksi.

Paista broilerisuikaleet pannulla ja nosta ne kattilaan. Paista seuraavaksi sieniviipaleita kunnes vesi on haihtunut ja siirrä nekin kattilaan. Sekoita keskenään kerma, vesi ja jauhot ja kaada seos kattilaan. Kuumenna täyte kiehuvaksi samalla sekoittaen. Lisää banaaninpalat ja hauduta hetki miedolla lämmöllä. Mausta täyte currylla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi varovasti soijakastiketta. Tarkista maku.

Täytä ohukaiset kanatäytteellä, rullaa ja asettele uunivuokaan. Ripottele ohukaisten päälle sinihomejuustoa ja kuorruta ohukaisia uunissa 225 asteessa, kunnes juustomurut ovat sulaneet ja ohukaiset lämmenneet.

Voit myös valmistaa ohukaiskakun eli koota täytettä ja lettuja kerroksittain. Annostele lettujen väliin täytettä ja sinihomejuustoa. Jätä päällimmäiseksi ohukainen ja ripottele sen pinnalle juustoa. Kuorruta ohukaiskakkua uunissa kunnes juusto on sulanut

Ruokaryhmä: 
Iltapalat, Leivonnaiset, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kananmunaruuat, Liha- ja siipikarjaruuat, Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: