Chavroux-täytteinen kuha

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Ohje on Espoon yhteislyseon koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

4 kpl ruodotonta kuhafilettä (yhteensä n. 800g)
½ tl suolaa, ripaus mustapippurirouhetta
n. ½ rasiaa (n. 75g) Chavroux-tuorejuustoa
4 aurinkokuivattua tomaattia
4 grillivarrasta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Tarkista, että kuha on ruodotonta ja nypi tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä.
Asettele kuhafileet vierekkäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle.
Leikkaa aurinkokuivatut tomaatin pieniksi kuutioiksi.
Mausta kalafileet suolalla ja mustapippurirouheella.
Sipaise jokaiselle fileelle tuorejuustoa ja ripottele päälle hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia.
Rullaa kuhafileet paksummasta päästä alkaen ja kiinnitä rulla grillitikulla.
Asettele kuharullat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä n. 30 min. Kypsymisaika riippuu kuhafileen paksuudesta.
Anna vetäytyä 5 min. folion alla ja leikkaa sahanteräveitsellä varovasti ruotoviivan kohdalta puoliksi.

Ohje: Espoon yhteislyseon koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton