Duchesse-perunat Lapin puikulasta Napapiirin yläasteen tapaan

Ohje on Napapiirin yläasteen voittajamenusta Ruokavisan loppukilpailusta vuonna 2016.

n. ½ kg Lapin puikulaa
2 luomu kananmunan keltuaista
1 dl luomu kuohukermaa
25 g luomu voita
½ tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Sekoita joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja mausteet.
Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita.

 

Ohje: Napapiirin yläaste, Ruokavisa 2016

Maakunta: 
Lappi
Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen