Eksoottinen kalakebap

500 g kuha-, turska- tai lohifileetä
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
pieni pala inkivääriä
1 limetin mehu
suolaa
mustapippuria
0,75 dl öljyä
1 kypsä mango
2 banaania
1 punainen paprika
limettiviipaleita

Paloittele kalat kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet, hienonna chili ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, chili, inkivääri, limettimehu, öljy, suola ja pippuri keskenään. Lisää kalapalat ja anna niiden marinoitua jääkaapissa kahden tunnin ajan. Kuori ja paloittele mango ja banaanit ja viipaloi paprika.

Pistele neljään pitkään tai kahdeksaan lyhyeen varrastikkuun vuorotellen kalaa, mangoa, banaania ja paprikaa. Sivele marinadia kebapeille ja grillaa niitä useaan kertaan käännellen noin 15 minuuttia. Tarjoile eksoottiset kalakebapit limettiviipaleiden ja mausteriisin kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton