Normaali versio

Grillattu härän entrecote, lämmintä kasvissalaattia ja varhaisperunoita kermaviilikastikkeessa

grillattu härän entrecote, liha, grillaus, entrecote

6 hengelle

Grillattu entrecôte

200 g entrecôtea ruokailijaa kohti
2 dl rypsiöljyä
6 oksaa tuoretta timjamia
2 oksaa tuoretta rosmariinia
4 kpl valkosipulin kynsiä
suolaa ja mustapippuria

Hienonna timjami, rosmariini ja valkosipuli. Sekoita ainekset rypsiöljyn joukkoon. Marinoi lihaa seoksessa muutamia tunteja tai yön yli. Anna lihan lämmetä huoneenlämmössä ennen grillausta. Pyyhi liika marinadi pois, mausta liha hyvin suolalla ja mustapippurilla ja grillaa 2-3 minuuttia molemmin puolin.

Lämmin kasvissalaatti

4 kpl naattiporkkanaa
3 kpl nippusipulia
2 kpl naurista
½ dl rypsiöljyä
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 rkl hunajaa
4 oksaa tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese kasvikset ja kuori tarvittaessa. Halkaise porkkanat neljään osaan ja lohko nauris ja sipuli. Hienonna joukkoon valkosipuli. Laita ainekset leivinpaperin päälle uunipellille ja pyörittele öljyssä ja hunajassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää mukaan timjaminoksat. Paahda uunissa välillä käännellen 20-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Varhaisperunoita kermaviilikastikkeessa

600 g varhaisperunaa
1,5 dl majoneesia
3 dl kermaviiliä
1 rkl karkeaa Dijonsinappia
2 kpl kevätsipulia
suolaa, valkopippuria

Keitä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hiukan ja viipaloi. Sekoita keskenään majoneesi, kermaviili ja karkea Dijonsinappi. Sekoita joukkoon perunat ja renkaiksi leikattu kevätsipuli. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton