Grillatut kasvisnyytit

Kasvis, peruna, grilli, porkkana
Lämmin lisäke grilliruuille valmistuu myös kätevästi grillissä.

8 varhaisperunaa
1 nippu varhaissipulia varsineen
4 - 5 porkkanaa
2 naurista
4 rkl öljyä
4 rkl valkoviiniä
suolaa

Esikypsennä perunat sekä porkkana- ja naurispalat keittämällä ne suolalla maustetussa vedessä kovan kypsiksi.

Leikkaa foliosta ja leivinpaperista neljä palaa nyyttejä varten. Kostuta leivinpaperit ja aseta foliopalojen päälle.

Jaa perunat kokonaisina tai isoimmat halkaistuina leivinpaperi-folioarkkien päälle. Lisää varsineen pilkottu varhaissipuli ja lopuksi juurespalat.

Lusikoi jokaiseen nyyttiin hieman voita tai laadukasta öljyä ja lirauta tilkka valkoviiniä. Sulje kasvisnyytit tiiviisti ja nosta grilliritilälle noin 12 minuutiksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton