Normaali versio

Grillatut porsaankyljykset ja uunijuurekset

porsaankyljys, possu, liharuuat, kyljys
Porsaankyljykset ovat tuhtia arkiruokaa juhlavimmillaan.

4 porsaankyljystä

Sinappimarinadiin
3 rkl dijoninsinappia
1 - 2 rkl hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
2 - 3 rkl oliiviöljyä
2 rkl rakuunaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria

Uunijuureksiin
1 l uunijuureksia (porkkana, selleri, lanttu, nauris, palsternakka
2 rkl hunajaa
2 rkl voita
1 tl rosmariinia hienonnettuna
Suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki sinappimarinadin ainekset keskenään. Sivele kastiketta porsaankyljysten pintaan ja anna fileiden maustua 1-2 tuntia.

Pane fileet kypsymään erittäin kuumaan grilliin tai kypsennä ne kuumalla pannulla noin 10 - 12 minuuttia.

Kuori ja leikkaa juurekset 1cm x 1cm paloiksi. Laita juurekset uunivuokaan, lisää hunaja, voi ja mausteet.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Paahda juureksia 20 - 25 minuuttia tai kunnes ovat napakoita ja saaneet paahteisen värin. Sekoita juureksia paahtumisen aikana 2 -3 kertaa.

Tarjoa uunijuurekset grillattujen porsaankyljysten kanssa. Lisäkkeeksi sopii mainiosti myös punaviinikastike.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: