Grillikylki

grillausresepti
Grillikylki eli ribsit kypsyvät mehevästi kauttaaltaan, kun ne ensin keitetään mausteliemessä ja lopuksi otetaan pinnat tirisevässä grillissä.

6 - 8 annosta

2 kg grillikylkeä, valmiiksi maustettua

Liemeen
1,5 l vettä
8 maustepippuria
1 - 2 laakerinlehteä
2 porkkanaa kuorittuna
1 sipuli kuorittuna

Ota grillikylki huoneenlämpöön tunti ennen keittämistä.Paloittele porkkanat ja sipuli. Laita porkkanoiden ja sipulin palat kattilaan ja lisää liemen muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta grillikylkipalat liemeen. Anna kiehua hiljaa poreillen 60-90 minuuttia. 

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna grillikylkipalojen jäähtyä liemessä. Nosta jäähtyneet grillikylkipalat liemestä ja kuivaa pinta huolellisesti.

Grillaa kyljet keskilämpöisessä grillissä. Leikkaa kylkipalat luiden välistä sormin syötäviksi suupaloiksi. Tarjoa grillikylki sipuli-ranskankermakastikkeen, leivän, kypsien tomaattien, mustapippurin ja oliiviöljyn kanssa.

Voit myös käyttää barbeque-kastiketta ja pensselöidä sitä grillikyljille ennen ja jälkeen grillauksen. 

Voit käyttää grillikyljen mausteliemen keittämällä sen kokoon. Jäähdytä ja kuori pinnalle hyytynyt rasva pois. Käytä liemi kastikkeiden ja keittojen maustamiseen. Voit myös pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.

 

Kuva: Scandinavian Stockphoto

 

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton