Hasselbackan perunat Hakkalan koulun tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Ohje on Hakkalan koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

400 g (8kpl)  perunaa (kiinteää lajiketta)
50 g voita
suolaa ja valkopippuria
1dl korppujauhoa
timjamia
1 dl juustoraastetta
voita tai muuta rasvaa paistovuokaan

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi, niin että ne jäävät kiinni pohjasta. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan.
Sulata voi ja voitele sillä perunat, sirottele päälle suolaa ja pippuria ja viimeistele korppujauholla. Paista perunoita uunissa 45 minuuttia. Kokeile tikulla, että perunat ovat läpeensä kypsiä.

Ohje: Hakkalan koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton