Haudutettua punakaalia

0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kg punakaalia
2 sipulia
1 dl punaviinietikkaa
tilkka vettä
2 hapanta omenaa
suolaa
valkosipulia
10 neilikkaa

Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kypsennä kasviksia sekoittaen, kunnes kaalin rapeus häviää. Lisää viinietikka ja tarvittaessa tilkkanen vettä. Anna kaalin kypsyä hautuen miedolla lämmöllä kannen alla silloin tällöin sekoittaen.

Kun kaali on melkein kypsää, lisää suikaloitu omena. Mausta kaali suolalla ja valkopippurilla. Jos käytät kokonaisia neilikoita, lisää ne jo ennen hauduttamista. Hauduta kaali kypsäksi.

Ohje: Jaakko Kolmonen

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton