Hedelmäinen salaatti

4 - 6 annosta

1 ruukkusalaatti tai keräsalaatti
1 (salaatti)sipuli
puolikas hunajameloni
1 pieni mango
1 punainen paprika
100 g mietoa kermajuustoa
1 dl cashewpähkinöitä

Kastikkeeseen
0,5 dl kylmäpuristettua öljyä
0,5 rkl omenaviinietikkaa
0,5 dl hedelmämehua
0,5 rkl sokeria
3 rkl basilikaa hienonnettuna

Levitä pestyt ja revityt salaatinlehdet laakealle vadille. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, paloittele hedelmät ja kuutioi paprika ja juusto. Asettele kasvikset ja juusto salaatinlehdille. Paahda pähkinät kuivalla pinnoitetulla pannulla ja lisää ne salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen hedelmäisen salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton