Helppo suklaavaahto

100 g tummaa tai vaaleaa suklaata
2 munaa
2 rkl sokeria

Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Jos käytät valkosuklaata, lisää 1 tl öljyä suklaan joukkoon, jotta suklaa ei juoksetu. Anna jäähtyä hiukan.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Vatkaa keltuaisia sen verran, että ne sekoittuvat ja kaada suklaasulan sekaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto suklaaseokseen. Jaa suklaavaahto pieniin annosmaljoihin ja viilennä ennen tarjoilua.

Vinkki: Suklaa sulaa näppärästi vesihauteessa. Kaksi teräskattilaa sisäkkäin, ylempään suklaa ja alempaan vettä. Kuumenna, ja suklaa sulaa hetkessä.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Rahkat ja vaahdot
Erityisruokavalio: